Cibulová pomazánka s Nivou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 PL másla (28 g)
1 velká cibule jemně nakrájená
1 kL soli
1 stroužek česneku lisovaný
2 kL Worcestershire omáčky
1,25 hrnku kysané smetany
1/4 hrnku majonézy
1/8 kL cayenského pepře
1/4 kL čerstvě mletého černého pepře
60 g Nivy
2 PL mléka případně více dle potřeby
bageta na podávání

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a sůl a za stálého míchání vaříme asi 20 minut dokud nezkaramelizuje.

  2. Přidáme česnek a dál vaříme asi 1 minutu.

  3. Sundáme z plotny.

  4. Vmícháme worcestershire omáčku a promícháme, cibulovou směs přendáme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  5. V kuchyňském robotu smícháme do hladka zakysanou smetanu, majonézu, oba pepře, polovinu Nivy a 2 PL mléka. Pokud je směs příliš hustá, přidáváme postupně 1 PL mléka až získáme správnou konzistenci.

  6. Vmícháme cibuli a druhou polovinu sýra.

  7. Před podáváním řádně vychladíme, resp. doporučuji pomazánku udělat alespoň večer před podáváním a nechat přes noc v lednici. Všechny chutě se krásně rozvinou.

  8. Podáváme s bramborovými chipsy jako dip nebo jako pomazánku na bagetě.

  9. Pomazánka vydrží v lednici cca 1 týden přikrytá potravinovou fólií.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!