Cibulová pomazánka s Nivou
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 PL másla (28 g)
- 1 velká cibule jemně nakrájená
- 1 kL soli
- 1 stroužek česneku lisovaný
- 2 kL Worcestershire omáčky
- 1,25 hrnku kysané smetany
- 1/4 hrnku majonézy
- 1/8 kL cayenského pepře
- 1/4 kL čerstvě mletého černého pepře
- 60 g Nivy
- 2 PL mléka případně více dle potřeby
- bageta na podávání
Postup Cibulová pomazánka s Nivou
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a sůl a za stálého míchání vaříme asi 20 minut dokud nezkaramelizuje.
Přidáme česnek a dál vaříme asi 1 minutu.
Sundáme z plotny.
Vmícháme worcestershire omáčku a promícháme, cibulovou směs přendáme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
V kuchyňském robotu smícháme do hladka zakysanou smetanu, majonézu, oba pepře, polovinu Nivy a 2 PL mléka. Pokud je směs příliš hustá, přidáváme postupně 1 PL mléka až získáme správnou konzistenci.
Vmícháme cibuli a druhou polovinu sýra.
Před podáváním řádně vychladíme, resp. doporučuji pomazánku udělat alespoň večer před podáváním a nechat přes noc v lednici. Všechny chutě se krásně rozvinou.
Podáváme s bramborovými chipsy jako dip nebo jako pomazánku na bagetě.
Pomazánka vydrží v lednici cca 1 týden přikrytá potravinovou fólií.