Hovězí maso na pivě se strouhankovými knedlíky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky hovězího masa
- 2 PL oleje
- 3 cibule
- 1 pivo (světlá desítka)
- 2 PL kečupu
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení
Postup Hovězí maso na pivě se strouhankovými knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme a podusíme. Maso naporcujeme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme. Opečené maso vložíme do tlakového hrnce a přidáme podušenou cibuli. Podlijeme celým pivem, přidáme kečup a hrnec uzavřeme.
Po otevření omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem, případně pokud je omáčka hustá zředíme trochou piva. Podáváme se strouhankovými knedlíky.