Hovězí maso na pivě se strouhankovými knedlíky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího masa
2 PL oleje
3 cibule
1 pivo (světlá desítka)
2 PL kečupu
sůl
pepř
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a podusíme. Maso naporcujeme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme. Opečené maso vložíme do tlakového hrnce a přidáme podušenou cibuli. Podlijeme celým pivem, přidáme kečup a hrnec uzavřeme.

  3. Po otevření omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem, případně pokud je omáčka hustá zředíme trochou piva. Podáváme se strouhankovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!