Brownies se sušenkovým těstem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na brownies:
3/4 hrnku másla (170 g)
1,5 hrnku hořké čokolády (300 g)
1 hrnek krystalového cukru (200 g)
1/2 hrnku hnědého cukru (100 g)
4 vejce
1 KL vanilkového extraktu
1/2 lžičky soli
1 hrnek hladké mouky (125 g)
Na těsto na sušenky:
3/4 hrnku másla při pokojové teplotě nebo rozpuštěného (170 g)
3/4 hrnku krystalového cukru (150 g)
3/4 hrnku hnědého cukru (150 g)
1/4 KL soli
2 PL mléka nebo smetany
1 1/2 KL vanilkového extraktu
1 hrnek hladké mouky (125 g)
1 hrnek mléčné čokolády nakrájené na malé kousky (200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme vrstvu brownies.

  2. Předehřejeme troubu na 190°C a vymažeme pečící formu nebo vyložíme pečícím papírem.

  3. V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu dohladka. Vmícháme cukry, pak vejce, jedno po druhém, vanilku a sůl.

  4. Prosejeme mouku a vmícháme postupně do čokoládové směsi.

  5. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 25 až 30 minut.

  6. Upečené brownies necháme vychladnout (můžeme dát do lednice) nebo postupně necháme vychladnout při pokojové teplotě.

  7. Připravíme si těsto na sušenky.

  8. Ve velké míse pomocí elektrického mixéru utřeme do pěny máslo, cukry a sůl.

  9. Přidáme mléko nebo smetanu.

  10. Poprášíme moukou a vmícháme. Postupně vmícháme 200 g nakrájené čokolády na malé kousky.

  11. Sušenkové těsto navrstvíme na vychladlé brownies a uhladíme (brownies by měly být skutečně zcela vychlazené).

  12. Pokud chcete, můžete sušenkové těsto ještě posypat další čokoládou nakrájenou na malé kousky.

  13. Před krájením necháme brownies zcela vychladit v lednici. Ke krájení použijeme ostrý nůž, abychom měli řez naprosto čistý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!