Rychlá ryba s pikantními rajčaty

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g filetů aljašské tresky
3-4 rajčata
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
kmín
1 lžička italských bylinek
1 červená feferonka (nemusí být)
tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety posolíme a posypeme kmínem. Na rozehřátém oleji opečeme, tak 2 až 3 minuty z každé strany. Vyjmeme z pánve a dáme stranou (zakryjeme, abychom udrželi teplé).

  2. Nakrájená rajčata dáme do pánve, přidáme italské bylinky a zakápneme tabaskem. Můžete přidat i nasekanou feferonku. Vše promícháme. Stačí restovat tak 2 minuty. S pánví při restování kroužíme po vařiči, aby se vytvořila omáčka.

  3. Rybu přeneseme na talíř, přidáme rajčata s omáčkou a dochutíme pepřem.

  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo dalamánkem. Ve finále ještě trochu opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!