Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa (nakrájeného na kostky)
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
4 střední cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce hnědého cukru
2 lžičky sušené petrželky
1 bobkový list
2-3 snítky tymiánu
1 sklenička tmavého piva
1 šálek hovězího vývaru
1 polévková lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájené maso osolím, opepřím a smíchám s moukou. Na oleji maso opeču do hněda. Přidám za občasného promíchání cibuli, česnek, hnědý cukr, a bylinky. Cibule mi tak uvolní ze dna přípečky, jež mi ochutí a obarví guláš.

  2. Přidám pivo a dostatek hovězího vývaru. Přikryji guláš, snížím teplotu a dusím asi 1 a půl hodiny, dokud maso nezměkne. Odstavím z plotny a přidám lžíci octa. Podávám s bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!