Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího masa (nakrájeného na kostky)
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 4 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžičky sušené petrželky
- 1 bobkový list
- 2-3 snítky tymiánu
- 1 sklenička tmavého piva
- 1 šálek hovězího vývaru
- 1 polévková lžíce octa
Postup Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš
Postup přípravy receptu
-
Na kostky nakrájené maso osolím, opepřím a smíchám s moukou. Na oleji maso opeču do hněda. Přidám za občasného promíchání cibuli, česnek, hnědý cukr, a bylinky. Cibule mi tak uvolní ze dna přípečky, jež mi ochutí a obarví guláš.
Přidám pivo a dostatek hovězího vývaru. Přikryji guláš, snížím teplotu a dusím asi 1 a půl hodiny, dokud maso nezměkne. Odstavím z plotny a přidám lžíci octa. Podávám s bramborovými noky.