Kávová roláda s lahodným krémem a kandovanými višněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
5 PL hladké mouky
5 PL třtinového cukru
1 vanilkový cukr
2 PL kávy Jacobs Velvet
2 PL vlažné vody
jedlá soda jen na špičku nože
Na náplň:
1 mandarinkový kompot
1 šlehačka ke šlehání
1 balíček smetana fix (Dr. Oetker)
1,5 jogurtového pudinku (Dr. Oetker)
1 PL karamelového Salka
6 kandovaných višní
1 PL rumové tresti
Na ozdobu:
1 šlehačka v prášku (Dr. Oetker)
kandované višně
ovocný topping
mleté oříšky na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si předehřejeme troubu.

  2. Na těsto si vyšleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni nejdříve žloutky a cukr do husté pěny, šleháme několik minut. Pak přidáme 2 PL vody. Když máme pěkně ušlehanou hustou pěnu z vajec, cukru a vody, přidáváme po troškách mouku, sodu a nakonec přidáváme sypkou kávu Jacobs Velvet nebo jinou kávu.

  3. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 8-10 minut, aby se těsto nevysušilo a dalo se pěkně rolovat. Když je těsto upečené, srolujeme jej i s pečícím papírem a necháme vychladnout. Z vychladlého plátu pak opatrně stáhneme pečící papír.

  4. Mezitím si dáme do uzavíratelné nádoby šlehačku se smetana-fixem, mandarinkový kompot se šťávou, jednu lžíci karamelového Salka a rumovou tresť. Několikráte intenzivně protřepeme (15–30 vteřin) tak, aby byly všechny suroviny dobře promíchané. Vše pak ještě promícháme metličkou, abychom odstranili suché přísady z mísy a vmíchali je do krému.

  5. Krém rozetřeme na upečený kávový plát, obložíme kandovanými višněmi a stočíme do rolády.

  6. Zdobíme šlehačkou, kandovaným ovocem, mletými oříšky a ovocným topingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!