Kávová roláda s lahodným krémem a kandovanými višněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 5 PL hladké mouky
- 5 PL třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 PL kávy Jacobs Velvet
- 2 PL vlažné vody
- jedlá soda jen na špičku nože
- Na náplň:
- 1 mandarinkový kompot
- 1 šlehačka ke šlehání
- 1 balíček smetana fix (Dr. Oetker)
- 1,5 jogurtového pudinku (Dr. Oetker)
- 1 PL karamelového Salka
- 6 kandovaných višní
- 1 PL rumové tresti
- Na ozdobu:
- 1 šlehačka v prášku (Dr. Oetker)
- kandované višně
- ovocný topping
- mleté oříšky na posypání
Postup Kávová roláda s lahodným krémem a kandovanými višněmi
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si předehřejeme troubu.
Na těsto si vyšleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni nejdříve žloutky a cukr do husté pěny, šleháme několik minut. Pak přidáme 2 PL vody. Když máme pěkně ušlehanou hustou pěnu z vajec, cukru a vody, přidáváme po troškách mouku, sodu a nakonec přidáváme sypkou kávu Jacobs Velvet nebo jinou kávu.
Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 8-10 minut, aby se těsto nevysušilo a dalo se pěkně rolovat. Když je těsto upečené, srolujeme jej i s pečícím papírem a necháme vychladnout. Z vychladlého plátu pak opatrně stáhneme pečící papír.
Mezitím si dáme do uzavíratelné nádoby šlehačku se smetana-fixem, mandarinkový kompot se šťávou, jednu lžíci karamelového Salka a rumovou tresť. Několikráte intenzivně protřepeme (15–30 vteřin) tak, aby byly všechny suroviny dobře promíchané. Vše pak ještě promícháme metličkou, abychom odstranili suché přísady z mísy a vmíchali je do krému.
Krém rozetřeme na upečený kávový plát, obložíme kandovanými višněmi a stočíme do rolády.
Zdobíme šlehačkou, kandovaným ovocem, mletými oříšky a ovocným topingem.