Karbenátky z brambor a kysaného zelí
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Asi 7 brambor(podle váhy brambor-stejné množství)
- kysaného zelí
- 100 g uzeného sýra(i jiného, nebo nemusí být vůbec, pokud máme, můžeme přidat kousek)
- šunky na kostičky
- 2 vajíčka
- kmín
- pepř
- česnek podle chuti
- zelená petrželka
- 2 vajíčka na obalení
- strouhanka
- olej nebo sádlo na smažení Nesolíme, zelí je většinou slané dost.
Postup Karbenátky z brambor a kysaného zelí
Postup přípravy receptu
-
Brambory si předen uvaříme ve slupce a oloupeme.
Zelí si překrájíme a na trošce oleje mírně prosmažíme a ještě teplé přidáme k nastrouhaným bramborám.
Přidáme vajíčka, nasekanou zelenou petrželku, šunku, nastrouhaný sýr, kmín, pepř a česnek. Promícháme a tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance.
Smažíme na sádle, nebo na oleji dozlatova a pokládáme je na ubrousek, aby odssál přebytečný tuk. Podáváme se zeleninou, nebo chlebem.