Rybí filety po domácku
Recepty, RybySuroviny
- 700 g rybího filé (treska, pangasius..)
- 100 ml bílého vína
- 50 ml octa
- 5 kuliček jalovce (kuličky jalovce)
- 2 bobkové listy
- mletý bílý pepř
- sůl
- 150 g nastrouhaného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 2 syrová vejce
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 šálek strouhanky (čajová)
- trochu oregana
Postup Rybí filety po domácku
Postup přípravy receptu
-
Filety vložíme do kastróla. Zalejeme vínom, octom, 2 dl vody, pridáme bobkové listy a borievky, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a privedieme k varu. Varíme na slabom ohni 10 minút. Filety vyberieme a uložíme do olejom vymastenej zapekacej misy.
Do menšej misy dáme vajcia uvarené natvrdo, ktoré nasekáme, strúhanku, paradajkový pretlak, surové vajcia, nastrúhaný syr a oregano a vypracujeme hladkú masu. Osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
Masu rozložíme na pripravené filety a zapečieme v rúre alebo na grile dozlata, asi 15 minút. Ihneď podávame.