Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem
Recepty, MoučníkySuroviny
- cca 700 g dýně Hokkaido (nastrouhané a semen zbavené)
- 400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě)
- Na těsto (hrnek o objemu 1/2 l):
- 1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou)
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 1 hrnek kefíru (ideálně domácí)
- 1/2 hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla)
- 1 vanilkový cukr
- 1 zarovnaná PL skořice
- 4 vejce
- citronová kůra z 1 citronu
- citronová šťáva z 1 citronu
- Na povrch upečeného koláče:
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z 1 pomeranče nebo citronu
- můžeme posypat i moučkovým cukrem
Postup Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Troubu vyhřejeme na 200°C.
Suroviny na těsto pečlivě vymícháme v hladkou polotekutou směs.
Velký pekáč vyložíme pečícím papírem (můžeme i vymazat a vysypat) a pečlivě na něj těsto nalijeme a rozetřeme. Na okrajích necháme mírně zvednuté, střed se pak pečením vyrovná. Posypeme dýní a borůvkami.
Teplotu snížíme na 170°C a pečeme do růžova asi 35 minut. Já pekla 20 minut na horní a dolní ohřev a pak 10 minut. horkovzduchem. Poté jsem vypnula a nechala dojít.(Teplotu trouby volíme vždy dle své vlastní, teploty v receptu jsou orientační, takto peče má trouba.)
Koláč pokapeme šťávou a pocukrujeme.