Cuketovo - rebarborový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
70 dkg polohrubé mouky
1 vejce
1 Hera
1 lžička jedlé sody
2 lžíce citrónové š´távy
4 lžíce mléka
Náplň:
2 hrsti strouhaného perníku
2 lžíce povidel
2 hrsti strouhané cukety
cukr na posypání cukety zhruba 2 lžíce na jeden zapékací talíř
skořice
rebarbora

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme dohromady - vznikne těsto, kterým vyložíme koláčovou formu, nebo pečící talíř. Těsto vytvarujeme k okraji a kousek si necháme na závěrečné,, okrajové kolečko.

  2. Na těsto namažeme povidla - slabou vrstvu - poté povidla posypeme strouhaným perníkem - perník slouží jako odsávací vrstva pod cuketu

  3. Na perník nastrouháme na hrubo cuketu, kterou posypeme krystalovým cukrem a skořicí.

  4. Rebarboru oloupeme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky, které pak skládáme na povrch koláče. Komu se nechce skládat, může rebarboru nakrájet na kostky a poházet ji na povrchu koláče.

  5. Zbytkem těsta zpevníme okraj koláče - přimáčkneme vidličkou - udělá to ozdobný efekt. A můžeme péct - 180 stupńů - 40 - 45 minut

  6. Komu se bude zdát rebarbora na povrchu kyselá, může ve finále koláč posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!