Pařížský hřbet
Recepty, MoučníkySuroviny
- korpus:
- 4 vejce
- 2 lžíce horké vody
- 1/2 kypřícího prášku
- 180 g polohrubé mouky
- 180 g cukru
- 3 lžíce kakaa
- náplň:
- 1 smetana ke šlehání
- 30 g cukru
- 30 g čokolády na vaření
- 1 ztužovač šlehačky
- na ozdobu:
- šlehačka
- hořká čokoláda
Postup Pařížský hřbet
Postup přípravy receptu
-
Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 minut spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit.
Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě.
Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem.
Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou.
Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.