Dalamánky z tvrdého chleba
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 4-5 tvrdé krajíců chleba
- vodu na rozmočení (podle množství chleba),
- 1/2 kostky droždí
- 1/2 kg hladká mouka
- hrubá sůl
- kmín
Postup Dalamánky z tvrdého chleba
Postup přípravy receptu
-
Tvrdé krajíčky chleba, které se nám nashromáždily doma, rozmočíme ve vodě (nejlépe přes noc) a potom je rozmixujeme.
Do vzniklé kaše přidáme droždí a hladkou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Potom z něj vykrajujeme pomoučenou lžící malé bochánky, které rukou upravíme do tvaru dalamánku.
Klademe je na vymaštěný plech, nožem je nahoře nařízneme a posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme v troubě.