Dalamánky z tvrdého chleba

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

4-5 tvrdé krajíců chleba
vodu na rozmočení (podle množství chleba),
1/2 kostky droždí
1/2 kg hladká mouka
hrubá sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdé krajíčky chleba, které se nám nashromáždily doma, rozmočíme ve vodě (nejlépe přes noc) a potom je rozmixujeme.

  2. Do vzniklé kaše přidáme droždí a hladkou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  3. Potom z něj vykrajujeme pomoučenou lžící malé bochánky, které rukou upravíme do tvaru dalamánku.

  4. Klademe je na vymaštěný plech, nožem je nahoře nařízneme a posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!