Vepřové na paprice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 500 g vepřového masa (na guláš)
- 1 velká cibule
- olej
- pepř
- sůl
- 3-4 lžíce mleté papriky
- 2 kostky extra silný bujón
- 250 ml smetany na vaření
- citronka (citronová šťáva)
- hl. mouka a voda za zahuštění
Postup Vepřové na paprice
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kostky.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka orestujeme.
Posypeme paprikou a lehce osmažíme.
Podlijeme vodou, přidáme bujón, pepř. Vaříme pod pokličkou do změknutí masa, občas promícháme, dle potřeby dolijeme vodou. Když je maso měkké, ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
Zahustíme na požadovanou hustotu (hl. mouku smícháme s vodou). Stáhneme z kamen, vlijeme smetanu a promícháme. Podáváme s houskovým knedlíkem.