Vepřové na paprice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 500 g vepřového masa (na guláš)
1 velká cibule
olej
pepř
sůl
3-4 lžíce mleté papriky
2 kostky extra silný bujón
250 ml smetany na vaření
citronka (citronová šťáva)
hl. mouka a voda za zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.

  2. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka orestujeme.

  3. Posypeme paprikou a lehce osmažíme.

  4. Podlijeme vodou, přidáme bujón, pepř. Vaříme pod pokličkou do změknutí masa, občas promícháme, dle potřeby dolijeme vodou. Když je maso měkké, ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

  5. Zahustíme na požadovanou hustotu (hl. mouku smícháme s vodou). Stáhneme z kamen, vlijeme smetanu a promícháme. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!