Čínské nudle se sójovým masem a zeleninou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1/2 balíčku sójových kostek (50g)
1/2 balíčku čínských nudlí (cca 100g)
1/2 balíčku mražené čínské zeleninové směsi
hrst sušených hub (jidášovo ucho)
1 cibule (menší)
solamyl
olej
1 masox
vegeta
sůl
pepř
sójová omáčka
worcesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Sójové kostky dáme do hrnce s vodou. Do vody přidáme masox a vegetu a dáme na 15 minut vařit.

  2. Do jiného hrnce dáme vačit zeleninu - do osolené vody.

  3. Dle návodu připravíme čínské nudle.

  4. Jidášovo ucho namočíme alespoň 1h před vařením. Nabobtnalé nakrájíme na proužky.

  5. Uvařené sójové kostky nakrájíme na proužky a dáme do mísy - tam je zaprášíme solamylem. Důkladně promícháme.

  6. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme sójové maso a lehce osmažíme. Přidáme ještě zeleninu a orestujeme. nakonec přidáme trochu překrájené nudle, ochutíme sójovou omáčkou a worcesterem a dle chuti ještě opepříme a dosolíme. Ještě chvíli smažíme.

  7. Osmaženou směs nandáme na talíře a můžeme posypat na ozdobu petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!