Ovocná žemlovka

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 veka
4-6 meruněk
6-8 jahod
pár kuliček hroznového vína
250 g tvarohu
mléko
vejce
1 vanilkový pudinkový prášek
skořice
cukr
máslo
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smícháme s pudinkem, cukrem a dle potřeby mlékem.

  2. Veku nakrájíme na plátky. Do misky nalijeme mléko.

  3. Jednotlivé plátky namáčíme do mléka a poklademe na dno a boky zapékací misky. Na veku nalijeme tvaroh, posypeme rozinkami. Na rozinky rozložíme střídávě pokrájené ovoce. Ovoce posypeme cukrem a skořicí. Poklademe opět namočenými plátky veky.

  4. Vajíčko rozmícháme s mlékem a polijeme jím povrch. Ještě poklademe plátky másla a dáme zapéct než povrch zezlátne.

  5. Hotové posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!