Celozrnné špaldové knedlíky
Recepty, PřílohySuroviny
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 250 g hladké špaldové mouky
- 250 ml ovesného mléka
- 20 g droždí
- 30 g Hrašky
- 1 lžička cukru
- sůl
Postup Celozrnné špaldové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme obě mouky, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 50 ml vlažného mléka, rozmícháme na kašičku, zakryjeme a necháme vzejít kvásek.
Potom přidáme 200 ml vlažného mléka, sůl a Hrašku rozmíchanou asi v 60 ml vlažné vody na kašičku.
Suroviny v míse promícháme, vyklopíme na vál a ještě důkladně propracujeme. Těsto by mělo být krásně pružné a hladké.
Vrátíme do mísy, zakryjeme a v teple necháme asi 1 hod kynout.
Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 2 části a každou vytvarujeme do válečku.
Necháme ještě asi 10 minut odpočinout a pak vložíme do dostatečného množství osolené vroucí vody.
Za občasného promíchání vaříme asi 30 minut.