Celozrnné špaldové knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 g celozrnné špaldové mouky
250 g hladké špaldové mouky
250 ml ovesného mléka
20 g droždí
30 g Hrašky
1 lžička cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme obě mouky, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 50 ml vlažného mléka, rozmícháme na kašičku, zakryjeme a necháme vzejít kvásek.

  2. Potom přidáme 200 ml vlažného mléka, sůl a Hrašku rozmíchanou asi v 60 ml vlažné vody na kašičku.

  3. Suroviny v míse promícháme, vyklopíme na vál a ještě důkladně propracujeme. Těsto by mělo být krásně pružné a hladké.

  4. Vrátíme do mísy, zakryjeme a v teple necháme asi 1 hod kynout.

  5. Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 2 části a každou vytvarujeme do válečku.

  6. Necháme ještě asi 10 minut odpočinout a pak vložíme do dostatečného množství osolené vroucí vody.

  7. Za občasného promíchání vaříme asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!