Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřová panenka
- sůl
- pepř
- olej
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 120 ml smetana 33-40%
- kousek studeného másla
- Kuskus:
- hrnek kuskusu
- sůl
- pepř
- 1,5 hrnku vařící vody nebo vývaru
- 1 lžička másla
Postup Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a opékáme ze všech stran asi 20 minut. Pak maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek vysmahneme, trošku podlijeme vodou, přidáme hořčici a smetanu, rozmícháme a zredukujeme. Přidáme studené máslo a za stálého míchání necháme rozpustit.
Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou a přidáme máslo. Promícháme a přikryjeme talířem. Tekutinu necháme vsáknout, trvá to jen pár minut a kuskus je hotový.