Bůčková kapsa ze selete
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 selečí bůčky (zakoupené v MAKRU)
- 1 kg vepřové krkovice
- 0,3 kg ořezů z bůčku
- 0,4 kg hovězí přední
- 1,5 dcl vody
- mletý pepř
- sůl (2,5 dkg na 1kg masa)
- kmín
- 5 stroužků česneku
- špetka mletého koriandru
- potravinářský motouz
Postup Bůčková kapsa ze selete
Postup přípravy receptu
-
Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli).
Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody a řádně promícháme.
Hovězí maso najemno umeleme, pak v sekáčku potravin (mixeru) spolu s vodou, 1/5 soli a kořením vymícháme v pojivou spojku, kterou přidáme k masové směsi a opět důkladně promícháme.
Bůčky k sobě ze tří stran sešijeme potravinářským motouzem, vzniklou kapsu naplníme ze ¾ masovou směsí, bůčky stlačíme k sobě, abychom vytlačili vzduch a zašijeme. Pokud kapsu hodně naplníme, v průběhu pečení nám může prasknout!
Kapsu vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme víkem a za občasného podlévání a polévání pečeme při 180 stupních 3-4 hodiny (podle velikosti kapsy). Použití je široké v teplé i studené formě.