Bůčková kapsa ze selete

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 selečí bůčky (zakoupené v MAKRU)
1 kg vepřové krkovice
0,3 kg ořezů z bůčku
0,4 kg hovězí přední
1,5 dcl vody
mletý pepř
sůl (2,5 dkg na 1kg masa)
kmín
5 stroužků česneku
špetka mletého koriandru
potravinářský motouz

Postup přípravy receptu

  1. Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli).

  2. Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody a řádně promícháme.

  3. Hovězí maso najemno umeleme, pak v sekáčku potravin (mixeru) spolu s vodou, 1/5 soli a kořením vymícháme v pojivou spojku, kterou přidáme k masové směsi a opět důkladně promícháme.

  4. Bůčky k sobě ze tří stran sešijeme potravinářským motouzem, vzniklou kapsu naplníme ze ¾ masovou směsí, bůčky stlačíme k sobě, abychom vytlačili vzduch a zašijeme. Pokud kapsu hodně naplníme, v průběhu pečení nám může prasknout!

  5. Kapsu vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme víkem a za občasného podlévání a polévání pečeme při 180 stupních 3-4 hodiny (podle velikosti kapsy). Použití je široké v teplé i studené formě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!