Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 větší brambory
250 g kysaného zelí
250 g párků nebo klobásy
2 cibule
3 stroužky utřeného česneku
lžíce sádla
lžíce rajčatového protlaku
červená mletá paprika
2 lžíce hladké mouky
vývar nebo voda
chilli pasta
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a s uzeninou nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Zelí vymačkáme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Cibuli na sádle usmažíme do zlaté barvy. Přidáme polovinu česneku, papriku, protlak a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přihodíme brambory a uzeninu.

  3. Přisypeme koření a sůl a vaříme téměř do měkka. Zelí dáme do jiného hrnce, trochu podlijeme a dusíme cca 10 minut.

  4. Do téměř měkkých brambor přidáme zelí a promícháme. Mouku rozmícháme v troše vody a přilijeme do vařícího základu.

  5. Společně provaříme cca 10-15 minut. Dochutíme chilli, zbytkem česneku případně solí a pepřem. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!