Jáhlová polévka s houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 hrnek jáhel
- 2 hrsti sušených hub
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 lžičky majoránky
Postup Jáhlová polévka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme i nasekaný česnek a sušené - nenamočené - houby. Pomalu restujeme, houby změknou a voní daleko víc, než když je přidáme namočené. Jáhly na hustém sítě propláchneme důkladně vařící vodou a přidáme do hrnce. Společně chvíli opékáme.
Pak zalijeme přiměřeně vodou a povaříme, dokud jáhly a houby nezměknou. Okořeníme majoránkou, osolíme a opepříme, podle chuti můžeme ještě přidat rozetřený či sušený česnek.