Hovězí na pepři
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího válečku - falešná svíčková
- 6 cibulí
- 150 ml oleje
- 3 lžičky soli
- 1,5 lžíce černého mletého pepře
Postup Hovězí na pepři
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme, osolíme víc, než jsme zvyklí a obalíme v pepři. Sůl i pepř do masa dobře vmasírujeme.
V kastrolu rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran dohněda. Teplotu snížíme na minimum, přidáme celé oloupané cibule, přiklopíme pokličkou a dusíme v oleji 2-3 hodiny doměkka. Nepodléváme, ale maso pravidelně obracíme, v první půlhodince ho kontrolujeme po deseti minutách, následně maso i cibule pustí šťávu, takže kontrola stačí po 20-30 minutách.
V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji.
Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nebo kaší. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule.