Rakouský makovec bez mouky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g másla
- 125 g cukru krupice
- 200 g máku (mletého)
- 4 vejce (velká)
- 1 limetka
- 1/2 hrnku cukru moučka (na polevu)
Postup Rakouský makovec bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme nebo vyšleháme s cukrem, přidáváme žloutky po jednom a dobře vmícháme.
Přidáme nastrouhanou kůru z limetky a mletý mák a opět dobře promícháme.
Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků, nalijeme do dortové formy (22-24 cm) a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
Vychladlý makovec potřeme polevou, kterou připravíme smícháním šťávy z limetky a půl hrnku moučkového cukru - ten do šťávy sypeme postupně, dokud není poleva lesklá, hustá, ale stále tekutá.
Polevu necháme zcela zaschnout (v lednici je to raz dva) a krájíme a jíme a krájíme a jíme - to jde nejrychleji.:-)