Masové kostky s bedlovou omáčkou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 350-400 g masa vepřového, drůbežího, králičího, hovězího...
- 50 g špeku nebo slaniny
- 70 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 160 g bedel jedlých, spařených
- 1 snítka tymiánu nebo rozmarýnu
- cca 300 ml vývaru dle potřeby
- jíška nebo hladká mouka s vodou, dle potřeby, na zahuštění
Postup Masové kostky s bedlovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, k ní pak přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso dle vlastního výběru. Maso osmažíme ze všech stran, následně vsypeme nasekaný česnek a snítku tymiánu, promícháme, necháme rozvonět a přisypeme spařené pokrájené bedly. Promícháme, přilijeme vývar a dusíme do změknutí masa za občasného promíchání a případného podlití vývarem dle potřeby.
Omáčku zahustíme troškou jíšky osmažené z másla a hladké mouky nebo trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a vše necháme ještě krátce provařit, vyndáme vyvařenou snítku, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem, noky...