Bramborový guláš - buřtguláš

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 špekáčky
5 brambor
1 cibule
1 stroužek česneku
2 KL majoránky
2 KL sladké mleté papriky
1 KL mleté pálivé papriky
1/2 KL mletého kmínu
1,5 litru hovězího vývaru (bujónová kostka)
sůl
pepř
olej
Na zahuštění:
100 ml vody
1 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji.

  2. Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu, zasypeme obojí sladkou a pálivou paprikou. Hrnec odstavíme, základ guláše promícháme, aby paprika pustila barvu, vše zalijeme vývarem.

  3. Vývar přivedeme k varu, ochutíme ho česnekem, majorankou a kmínem. Podle potřeby osolíme a opepříme.

  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit do vroucí polévky. Jakmile jsou brambory téměř měkké, rozmícháme v troše vody mouku a guláš zahustíme.

  5. Guláš ještě krátce povaříme, aby zhoustl a podle chuti ještě můžeme osolit nebo opepřit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!