Bramborový guláš - buřtguláš
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 špekáčky
- 5 brambor
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 KL majoránky
- 2 KL sladké mleté papriky
- 1 KL mleté pálivé papriky
- 1/2 KL mletého kmínu
- 1,5 litru hovězího vývaru (bujónová kostka)
- sůl
- pepř
- olej
- Na zahuštění:
- 100 ml vody
- 1 PL hladké mouky
Postup Bramborový guláš - buřtguláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji.
Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu, zasypeme obojí sladkou a pálivou paprikou. Hrnec odstavíme, základ guláše promícháme, aby paprika pustila barvu, vše zalijeme vývarem.
Vývar přivedeme k varu, ochutíme ho česnekem, majorankou a kmínem. Podle potřeby osolíme a opepříme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit do vroucí polévky. Jakmile jsou brambory téměř měkké, rozmícháme v troše vody mouku a guláš zahustíme.
Guláš ještě krátce povaříme, aby zhoustl a podle chuti ještě můžeme osolit nebo opepřit.