Sladkokyselé houby

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

cca 1,5 kg čerstvých hub
2 l vody
30-40 g soli
zelenina na ozdobu sklenic
Nálev:
3/8 l vody
1/8 l octa
10 g soli
30-40 g cukru
5 zrnek celého pepře
3 zrnka nového koření
2 bobkové listy
špetka tymiánu
5 g hořčičného semínka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nálev - vodu s octem, solí, cukrem a kořením svaříme, necháme vychladnout a přecedíme. (Pokud máte, je vhodnější koření vařit ve vajíčku na čaj, nálev pak není třeba cedit.)

  2. Očištěné houby povaříme 3-5 minut ve vodě se solí, vychladlé je narovnáme do sklenic, proložíme zeleninou (kvůli barvě), zalijeme nálevem a uzavřené sklenice sterilujeme 30 minut při 100 °C. Používáme nejdříve za 4 týdny (doporučují v kuchařce - podle vlastní zkušenosti není třeba čekat tak dlouho).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!