Brambory s mletým masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor (přílohová odrůda)
600 g mletého masa (míchaného)
sůl
pepř
kmín
majoránka
2 cibule
česnek (sušený nebo 2-3 stroužky čerstvého)
4 pl strouhanky
4 vejce (2 do masa 2 na zalití)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, necháme asi 5 minut ve vodě, aby se zbavily škrobu.

  2. Mleté maso dáme do mísy, přidáme dvě vejce, koření a strouhanku (směs musí být řidší, než na sekanou nebo karbanátky). Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje, poklademe polovinou brambor, osolíme je a urovnáme na ně masovou směs. Maso zakryjeme druhou polovinou brambor, osolíme a opepříme je. Zakryjeme buď druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme péct.

  3. Asi po hodině odkryjeme a dopečeme bez přikrytí. Přibližně 5-10 minut před koncem pečení zalijeme obsah pekáčku rozšlehaným vejcem a necháme ještě zapéct. Podáváme s okurkovým salátkem nebo okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!