Brambory s mletým masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor (přílohová odrůda)
- 600 g mletého masa (míchaného)
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- 2 cibule
- česnek (sušený nebo 2-3 stroužky čerstvého)
- 4 pl strouhanky
- 4 vejce (2 do masa 2 na zalití)
- olej
Postup Brambory s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, necháme asi 5 minut ve vodě, aby se zbavily škrobu.
Mleté maso dáme do mísy, přidáme dvě vejce, koření a strouhanku (směs musí být řidší, než na sekanou nebo karbanátky). Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje, poklademe polovinou brambor, osolíme je a urovnáme na ně masovou směs. Maso zakryjeme druhou polovinou brambor, osolíme a opepříme je. Zakryjeme buď druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme péct.
Asi po hodině odkryjeme a dopečeme bez přikrytí. Přibližně 5-10 minut před koncem pečení zalijeme obsah pekáčku rozšlehaným vejcem a necháme ještě zapéct. Podáváme s okurkovým salátkem nebo okurkou.