Pikantní lovecká fašírka
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250 g mletého vepřového masa
- 150 g loveckého salámu
- 100 g vyuzené slaniny
- 50 ml 9% neslazeného kondenzovaného mléka
- 1 a 1/2 pl koření Hungaria
- 2 pl sladké chilli omáčky
- 2 pl Solamylu
- 3 pl čerstvých nasekaných bylinek
- 2 cibule
- kousek červené papriky do náplně
Postup Pikantní lovecká fašírka
Postup přípravy receptu
-
Obě cibule očistíme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou na tenké proužky a tu odložíme stranou k pozdějšímu osmažení na přílohu. Z loveckého salámu ukrojíme dva silnější delší špalíčky do náplně a zbytek nakrájíme na velice drobné kostičky. Slaninu nakrájíme na menší kostičky a na suché pánvi vyškvaříme dozlatova.
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, lovecký salám, vyškvařenou slaninku, posekané bylinky a koření Hungária. Zakápneme chilli omáčkou, přidáme mléko, solamyl a vše důkladně promícháme a dáme nejméně na 1 hodinu odpočinout do lednice.
Zapneme troubu na rozehřátí. Po odpočinutí ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme špalíčky loveckého salámu a pro barevnost plátky červené papriky, vytvarujeme “šišku“, kterou přeneseme do pekáčku, nejlépe na pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni 10 minut. Poté výkon trouby ubereme na polovinu a za občasného přelití fašírky výpekem dopékáme 15-20 minut. Po upečení krájíme na širší plátky a podáváme se šťouchanými brambory a cibulkou, kterou jsme si osmažili na tuku po vyškvařené slanince.