Išelské cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto
42 dkg hladké mouky
4 dkg kakaa
14 dkg mletého cukru
28 dkg másla nebo Hery
8 dkg mletých oříšků
1 vejce
trochu citronové kůry
na špičku nože mleté skořice
Krém
25 dkg másla
3 vejce
15 dkg cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Vyválíme placku, vykrojíme kolečka a upečeme (170°C).

  2. Na krém vyšleháme vejce s cukrem nad parou a vychladlé opatrně přidáme do vyšlehaného másla.

  3. Kolečka po 2 nebo po 3 slepujeme krémem, po ztuhnutí namáčíme v čokoládě a ozdobíme oříšky nebo mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!