Išelské cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto
- 42 dkg hladké mouky
- 4 dkg kakaa
- 14 dkg mletého cukru
- 28 dkg másla nebo Hery
- 8 dkg mletých oříšků
- 1 vejce
- trochu citronové kůry
- na špičku nože mleté skořice
- Krém
- 25 dkg másla
- 3 vejce
- 15 dkg cukru krupice
Postup Išelské cukroví
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Vyválíme placku, vykrojíme kolečka a upečeme (170°C).
Na krém vyšleháme vejce s cukrem nad parou a vychladlé opatrně přidáme do vyšlehaného másla.
Kolečka po 2 nebo po 3 slepujeme krémem, po ztuhnutí namáčíme v čokoládě a ozdobíme oříšky nebo mandlemi.