Rychlá kyselice z papiňáku
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 300 g mletého masa mix
- 400 g kysaného zelí
- 3 bobkové listy
- 1 větší cibule
- 1 PL oleje
- 1 PL mleté sladké papriky
- 1 PL hladké mouky
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1/2 litru mléka nebo vody
Postup Rychlá kyselice z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Pokud je zelí hodně kyselé, trochu ho propláchneme a překrájíme na menší kousky.
Do hrnce na rozehřátý olej dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a 3 minutky restujeme do sklovata.
Přidáme mleté maso, které nejlépe mačkadlem na bramborovou kaši pomačkáme, aby se kousky masa od sebe hezky oddělovaly, chvilku zarestujeme a až maso začne jako by šednout, přisypeme sladkou papriku, rychle promícháme a zalijeme půl litrem horké vody.
Přidáme překrájené zelí, bobkový list, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 5 minut.
Poté hrnec odstavíme z plamene, ochladíme a otevřeme. V 1/2 litru mléka nebo vody si rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, vlijeme do povařeného zelí a za častého promíchávání na mírném plameni vaříme 1O minut.
Pak vmícháme zakysanou smetanu, prohřejeme, každý dle své chuti dochutíme a podáváme ozdobené kopečkem smetany.