Cizrna s rajčaty a mletým hovězím

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 konzerva cizrny
1 konzerva krájených rajčat
1 větší cibule
100 g mletého hovězího masa
3 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce oregana
1 lžička drceného kmínu
sůl
pepř
chilli
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli rozkrojíme podélně a nakrájíme na plátky. Na pánvi na olivovém oleji smažíme cibulku až zesklovatí, poté přidáme mleté maso a dobře mícháme, aby se maso co nejvíce rozdělilo. Maso opékáme, dokud neztratí červenou barvu.

  2. Přidáme rajčata, šálek vody, prolisovaný česnek, oregano, kmín a pepř. Nakonec přidáme cizrnu i s nálevem. Podle chuti dosolíme a povaříme na mírném ohni, asi 10 minut. Můžeme přidat chilli (dala jsem 2 lžičky chilli omáčky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!