Cibuláda s pomerančem, brusinkami a chilli
Recepty, ZdobeníSuroviny
- 2 PL oleje
- 0,5 kg červené cibule
- 4-5 PL třtinového cukru
- 2-3 PL balzamikového octa
- šťáva a kůra z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče
- 2 chilli papričky
- hrst sušených brusinek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Cibuláda s pomerančem, brusinkami a chilli
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na kolečka a vložíme ji do kastrolu s rozehřátým olejem. Za stálého míchání restujeme do sklovata.
Přidáme cukr, feferonku a ocet a opět mícháme, až cibule změkne. Pokud by se začala přichytávat, malinko podlijeme.
Nyní přidáme pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru, brusinky a dochutíme solí a pepřem. Pokud je třeba, chuť doladíme přidáním octa nebo cukru.
Cibuládu můžeme hned konzumovat např.ke grilovanemu Hermelínu nebo ji horkou plníme do skleniček, uzavřeme víčky a dnem vzhůru necháme vychladnout.