Cibuláda s pomerančem, brusinkami a chilli

Recepty, Zdobení

Suroviny

2 PL oleje
0,5 kg červené cibule
4-5 PL třtinového cukru
2-3 PL balzamikového octa
šťáva a kůra z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče
2 chilli papričky
hrst sušených brusinek
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na kolečka a vložíme ji do kastrolu s rozehřátým olejem. Za stálého míchání restujeme do sklovata.

  2. Přidáme cukr, feferonku a ocet a opět mícháme, až cibule změkne. Pokud by se začala přichytávat, malinko podlijeme.

  3. Nyní přidáme pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru, brusinky a dochutíme solí a pepřem. Pokud je třeba, chuť doladíme přidáním octa nebo cukru.

  4. Cibuládu můžeme hned konzumovat např.ke grilovanemu Hermelínu nebo ji horkou plníme do skleniček, uzavřeme víčky a dnem vzhůru necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!