Květák à la Buffalo Wings (křidýlka)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
100 g hladké mouky
2-3 lžičky sušeného česneku
sůl
voda
2 lžíce másla
pikantní omáčka podle chuti, použila jsem RedHot Wings
Dip:
hustá zakysaná smetana
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a vody ušleháme těstíčko, husté asi jako na kapání a ochutime ho solí a česnekem.

  2. Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme. Plech vyložíme pečícím papírem a poklademe kousky květáku namočenými v připraveném těstíčku. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 st. cca 20 minut. Mezitím rozehřejeme máslo a smícháme ho s dvěmi až třemi lžícemi omáčky - podle chuti. Po dvaceti minutách plech vyndáme, jednotlivé kousky potřeme ochuceným máslem, vrátíme do trouby a pečeme ještě asi pět minut.

  3. Zakysanou smetanu lehce osolíme a vmícháme jemně pokrájenou pažitku. Připravený dip podáváme k pikantnímu květáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!