Batáty pečené s česnekem, šalvějí a slaninou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 střední batáty
- 6 stroužků česneku
- 100 g plátků anglické slaniny
- 12 šalvějových lístků
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Batáty pečené s česnekem, šalvějí a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Batáty oloupeme a nakrájíme na klínky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme lžíci oleje a promícháme. Přesypeme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 200°C.
Pečeme asi 10 minut, pak plech vyndáme z trouby, batátové klínky obrátíme, přisypeme k nim oloupané celé stroužky česneku, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, lístky šalvěje a vrátíme do trouby. Pečeme ještě asi 10 - 15 minut, až je slanina i šalvěj pěkně křupavá a batáty měkké.