Batáty pečené s česnekem, šalvějí a slaninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 střední batáty
6 stroužků česneku
100 g plátků anglické slaniny
12 šalvějových lístků
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na klínky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme lžíci oleje a promícháme. Přesypeme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 200°C.

  2. Pečeme asi 10 minut, pak plech vyndáme z trouby, batátové klínky obrátíme, přisypeme k nim oloupané celé stroužky česneku, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, lístky šalvěje a vrátíme do trouby. Pečeme ještě asi 10 - 15 minut, až je slanina i šalvěj pěkně křupavá a batáty měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!