Tvarohová rýže s kompotem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

400 g broskvového kompotu light
250 g polotučného měkkého tvarohu
240 g rýže natural
špetka soli
nastrouhaná hořká čololadá

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byla téměř rozvařená.

  2. Kompotované broskve necháme odkapat, čtyři půlky broskví si odložíme stranou a zbytek nakrájíme na malé kostičky, které smícháme v misce s měkkým tvarohem. Tuto směs zapracujeme do uvařené rýže.

  3. Tvarohovou rýži rozdělíme na talíře nebo do misek, každou porci ozdobíme půlkou kompotované broskve, ozdobíme kopečkem zbylé tvarohové rýže a posypeme trochou strouhané hořké čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!