Ražničí z nilského okouna v brusinkovém těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filet Nilského okouna
olej
brusinkový kompot
hladká mouka
hrubá mořská sůl
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna naporcujeme na kostky přibližně stejné velikosti.

  2. V misce si uděláme těstíčko z jedné lžičky brusinkové marmelády, bílku a hl. mouky.

  3. Kostky okouna posolíme a napichujeme na špejli.

  4. Vzniklé rybí ražničí obalíme v těstíčku a vkládáme do rozpálené vyšší vrstvy oleje a smažíme.

  5. Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce, které po uvaření nařízneme, vložíme klínek másla a posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!