Cikánská hovězí pečeně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa
- 20 g slaniny
- sůl
- pepř
- 1 větší cibule
- 50 g sádla
- voda na podlití
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 papriky
- 2 rajčata
- mletá sladká paprika
Postup Cikánská hovězí pečeně
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, opečeme je po všech stranách a přidáme mletou papriku. Podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou do změknutí. Při pečení maso občas obrátíme, dle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přidáme očištěné a na nudličky pokrájené papriky a rajčata. Pečeme dále, až maso změkne.
Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.