Cikánská hovězí pečeně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa
20 g slaniny
sůl
pepř
1 větší cibule
50 g sádla
voda na podlití
2 lžíce rajčatového protlaku
3 papriky
2 rajčata
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, opečeme je po všech stranách a přidáme mletou papriku. Podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou do změknutí. Při pečení maso občas obrátíme, dle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přidáme očištěné a na nudličky pokrájené papriky a rajčata. Pečeme dále, až maso změkne.

  3. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!