Borůvkový táč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 žloutků
1,5 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku oleje
1 hrnek teplého mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
sníh z 5 bílků
Drobenka:
10 dkg másla
10 dkg cukru
15 dkg hrubé mouky
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, nakonec mouku, kypřící prášek, teplé mléko a sníh z bílků.

  2. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

  3. Posypeme hojně ovocem. Opravdu hojně. Nakonec posypeme drobenkou, kterou připravíme tak, že rozpustíme máslo a smícháme je s cukrem a hrubou moukou.

  4. Pečeme při 180 °C asi 40 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!