Borůvkový táč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 žloutků
- 1,5 hrnku cukru krupice
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek teplého mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- sníh z 5 bílků
- Drobenka:
- 10 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 15 dkg hrubé mouky
- borůvky
Postup Borůvkový táč
Postup přípravy receptu
-
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, nakonec mouku, kypřící prášek, teplé mléko a sníh z bílků.
Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Posypeme hojně ovocem. Opravdu hojně. Nakonec posypeme drobenkou, kterou připravíme tak, že rozpustíme máslo a smícháme je s cukrem a hrubou moukou.
Pečeme při 180 °C asi 40 min.