Kuřecí paštika z pečeného masa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300-400 g pečeného (zbytkového) masa
- 300 g kuřecích jater
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 100 ml smetany ke šlehání
- lžička mleté papriky
- paštikové koření
- sůl
- plátky anglické slaniny na vyložení formy
- Domácí paštikové koření:
- 6 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 3 kuličky jalovce
- 2 hřebíčky
- 1 bobkový list
- špetka mletého tymiánu a zázvoru
Postup Kuřecí paštika z pečeného masa
Postup přípravy receptu
-
Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a prosijeme přes jemné sítko. Cibuli a česnek nakrájíme i na větší kousky, bude se to mixovat.
Na lžíci sádla orestujeme cibuli, po chvíli přidáme česnek, papriku a játra. Opékáme zprudka a krátce jen co játra zbělají a zůstanou vevnitř růžová.
Přidáme připravené koření (podle chuti) a po částečném zchladnutí játra rozmixujeme společně s nakrájeným masem, změklým zbylým sádlem a smetanou.
Hranatou formu na srnčí hřbet vyložíme namočeným a vyždímaným pečícím papírem. Na to uložíme plátky slaniny a přidáme rozmixovanou směs. Směs ve formě uhladíme a přikryjeme alobalem
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. a vodní lázni - připravíme vyšší plech, položíme formu s paštikou a nalijeme vodu do poloviny výše formy.
Pečeme pozvolna cca 30-40 minut. Hotovou paštiku necháme pořádně vychladnout. Dá se krájet, ale i mazat, je dobře roztíratelná.