Kuřecí paštika z pečeného masa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300-400 g pečeného (zbytkového) masa
300 g kuřecích jater
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
100 ml smetany ke šlehání
lžička mleté papriky
paštikové koření
sůl
plátky anglické slaniny na vyložení formy
Domácí paštikové koření:
6 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
3 kuličky jalovce
2 hřebíčky
1 bobkový list
špetka mletého tymiánu a zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a prosijeme přes jemné sítko. Cibuli a česnek nakrájíme i na větší kousky, bude se to mixovat.

  2. Na lžíci sádla orestujeme cibuli, po chvíli přidáme česnek, papriku a játra. Opékáme zprudka a krátce jen co játra zbělají a zůstanou vevnitř růžová.

  3. Přidáme připravené koření (podle chuti) a po částečném zchladnutí játra rozmixujeme společně s nakrájeným masem, změklým zbylým sádlem a smetanou.

  4. Hranatou formu na srnčí hřbet vyložíme namočeným a vyždímaným pečícím papírem. Na to uložíme plátky slaniny a přidáme rozmixovanou směs. Směs ve formě uhladíme a přikryjeme alobalem

  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. a vodní lázni - připravíme vyšší plech, položíme formu s paštikou a nalijeme vodu do poloviny výše formy.

  6. Pečeme pozvolna cca 30-40 minut. Hotovou paštiku necháme pořádně vychladnout. Dá se krájet, ale i mazat, je dobře roztíratelná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!