Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 10 kuřecích stehýnek (spodní stehna)
- 100 ml olivového oleje
- mletá skořice
- 3 polévkové lžíce medu
- 1 sáček sušených švestek
- 140 g anglické slaniny
- 1 polévková lžíce drcených mandlí
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- vývar
Postup Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem, skořicí, pokapeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny v chladu.
Takto naložená stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou do výše cca 2 cm a pečeme v rozehřáté troubě na 160°C. V polovině pečení přidáme med, který rozmícháme ve šťávě, která se nám zatím při pečení vytvořila v pekáčku okolo stehýnek. Maso občas podléváme, aby nám pak vznikla pěkná křupavá kůrčička.
Když stehýnka začínají hezky zlátnout, přidáme omyté sušené švestky, lžíci drcených mandlí, na kostičky pokrájenou slaninu a ještě krátce dopečeme.
Stehýnka podáváme se šťouchaným bramborem, s restovanou mladou cibulkou a slaninkou.