Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 kuřecích stehýnek (spodní stehna)
100 ml olivového oleje
mletá skořice
3 polévkové lžíce medu
1 sáček sušených švestek
140 g anglické slaniny
1 polévková lžíce drcených mandlí
sůl
čerstvý mletý pepř
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem, skořicí, pokapeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny v chladu.

  2. Takto naložená stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou do výše cca 2 cm a pečeme v rozehřáté troubě na 160°C. V polovině pečení přidáme med, který rozmícháme ve šťávě, která se nám zatím při pečení vytvořila v pekáčku okolo stehýnek. Maso občas podléváme, aby nám pak vznikla pěkná křupavá kůrčička.

  3. Když stehýnka začínají hezky zlátnout, přidáme omyté sušené švestky, lžíci drcených mandlí, na kostičky pokrájenou slaninu a ještě krátce dopečeme.

  4. Stehýnka podáváme se šťouchaným bramborem, s restovanou mladou cibulkou a slaninkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!