Segedín hoďtotam
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla
- 20 dkg slaniny či špeku
- 500 g vepřového plecka
- mletá paprika
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 300 g bílého kysaného zelí
- sůl
- pepř
- 1 kostka Masoxu
- 1 litr horké vody
- hladká mouka
- voda
Postup Segedín hoďtotam
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji nejdřív osmažíme slaninu (či špek, dle chuti), dokud nepustí co nejvíce tuku.
Poté přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibulka začne hnědnout, přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené plecko, necháme zatáhnout, posypeme mletou paprikou, lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou.
Přidáme zelí, nové koření, bobkový list a necháme asi 45-60 minut vařit, jen občas promíchneme.
Poté vyjmeme nové koření a bobkový list, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a necháme ještě probublat. Podáváme s knedlíkem.