Kuřecí směs do bagetky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 ks kuřecích prsních řízků
- 2 cibule
- 2 žluté paprikové lusky
- 2 červené paprikové lusky
- 2 mrkve
- 1/2 menší hlávky zelí
- 4 lžíce sterilované kukuřice
- 3 hrste piniových oříšků
- sójová omáčka (sladká i slaná)
- Worcesterová omáčka
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky římského kmínu (Cumin)
- 1 vrchovatá lžička kari
- špetka koření Sumah
- drcený pepř
- sůl
- olivový olej
- Omáčka Tahini:
- 1,5 hrnku sezamové pasty
- 1 hrnek vody
- 30 ml citrónové šťávy
- 1 lžička soli
- Zelný salát s majonézou:
- 1/4 hlávky červeného zelí
- 2 lžíce majonézy
- pár kapek citrónové šťávy
- špetka soli
- bagety
Postup Kuřecí směs do bagetky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme při pokojové teplotě 1/2 hodiny uležet.
Papriky, cibuli, mrkev a zelí nakrájíme na proužky (viz foto). Ve větší pánvi rozpálíme olivový olej, zhruba 2 minutky na něm orestujeme cibuli, přidáme mrkev (opět chvilku restujeme) a přisypeme papriky.
Přikryté poklicí necháme zeleninu za občasného míchání pár minut zprudka dusit (nepodléváme). Nakonec přidáme zelí, kukuřici, 2 lžíce slané sójové omáčky, 2 lžíce sladké sójové omáčky, nové koření, cumin, kari, sumah, pepř, sůl.
Promícháme a opět pár minut dusíme. Zelenina nesmí být příliš měkká, spíše na skus. Na jiné pánvi zprudka orestujeme kuřecí maso a přidáme k zeleninové směsi.
Na trošce olivového oleje opražíme piniové oříšky, přisypeme k masové směsi. Dle potřeby dochutíme pepřem a solí. Všechny přísady tahini omáčky dáme do misky a smícháme.
Červené zelí nakrájíme na drobno, zakápneme šťávou z citronu, přidáme majonézu a vše smícháme, případně lehce dosolíme.
Bagety nahřejeme v troubě při 200°C, rozřízneme, lehce natřeme zelným salátem, naplníme masovou směsí a dochutíme tahini omáčkou.