Žloutkové řezy I.

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 x listové těsto (nejlépe chlazené, jinak musíme čekat na rozmražení)
Krém:
30 g Solamylu
1/4 l mléka
2 žloutky
150 g krystalového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
250 g másla
Poleva:
asi tak 100-120 g cukru moučky
3 lžíce citronové šťávy (podle chuti a aby to nebylo moc řídké)

Postup přípravy receptu

  1. Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečícím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby cca na 10-15 minut na 220°C.

  2. Až se těsto upeče a vychladne, jdeme dělat krém.

  3. Škrobovou moučku (solamyl), trochu mléka a žloutky rozkvedlejte.

  4. Zbylé mléko, cukr a vanilkový cukr svařte.

  5. Vmíchejte škrobovou moučku, krátce povařte.

  6. Hrnec s krémem postavte do studené vody, občas zamíchejte.

  7. Až krém úplně vystydne, začněte míchat máslo do pěny, krém k tomu přidávejte po lžičkách.

  8. Když máte hotový krém, potřete jím jedno upečené těsto a druhé na to přiklopte.

  9. Dále udělat polevu: vezměte moučkový cukr a smíchejte ho s citronovou šťávou. Nesmí to být moc řídké.

  10. Povrch rezů potřete a dejte tak na 1 hodinu chladit do lednice. Poté můžete podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!