Žloutkové řezy I.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 x listové těsto (nejlépe chlazené, jinak musíme čekat na rozmražení)
- Krém:
- 30 g Solamylu
- 1/4 l mléka
- 2 žloutky
- 150 g krystalového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 g másla
- Poleva:
- asi tak 100-120 g cukru moučky
- 3 lžíce citronové šťávy (podle chuti a aby to nebylo moc řídké)
Postup Žloutkové řezy I.
Postup přípravy receptu
-
Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečícím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby cca na 10-15 minut na 220°C.
Až se těsto upeče a vychladne, jdeme dělat krém.
Škrobovou moučku (solamyl), trochu mléka a žloutky rozkvedlejte.
Zbylé mléko, cukr a vanilkový cukr svařte.
Vmíchejte škrobovou moučku, krátce povařte.
Hrnec s krémem postavte do studené vody, občas zamíchejte.
Až krém úplně vystydne, začněte míchat máslo do pěny, krém k tomu přidávejte po lžičkách.
Když máte hotový krém, potřete jím jedno upečené těsto a druhé na to přiklopte.
Dále udělat polevu: vezměte moučkový cukr a smíchejte ho s citronovou šťávou. Nesmí to být moc řídké.
Povrch rezů potřete a dejte tak na 1 hodinu chladit do lednice. Poté můžete podávat.