Moumelich z Podještědí
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- moumelich:
- 100 g mletého máku
- 500 ml mléka
- lžíce medu
- 30 g strouhaného perníku
- mletá skořice
- mletý hřebíček
- knedlíčky:
- 100 g vody
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- špetka soli
- lžička cukru
- 5 g čerstvého droždí
Postup Moumelich z Podještědí
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme těsto na knedlíčky. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak vytvarujeme malé kulaté knedlíčky bez náplně (nebo váleček těsta rozkrájíme na peřinky - jako já) a po 30 minutách kynutí uvaříme ve vodě (přibližně 4-6 minut).
Mák uvaříme v mléku doměkka, ke konci varu i s kořením. Osladíme medem, zahustíme strouhaným perníkem.
Na talíři podáváme knedlíčky s moumelichem, přelité rozpuštěným máslem.