Moumelich z Podještědí

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

moumelich:
100 g mletého máku
500 ml mléka
lžíce medu
30 g strouhaného perníku
mletá skořice
mletý hřebíček
knedlíčky:
100 g vody
200 g hladké mouky
2 lžíce oleje
špetka soli
lžička cukru
5 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto na knedlíčky. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak vytvarujeme malé kulaté knedlíčky bez náplně (nebo váleček těsta rozkrájíme na peřinky - jako já) a po 30 minutách kynutí uvaříme ve vodě (přibližně 4-6 minut).

  2. Mák uvaříme v mléku doměkka, ke konci varu i s kořením. Osladíme medem, zahustíme strouhaným perníkem.

  3. Na talíři podáváme knedlíčky s moumelichem, přelité rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!