Žitný chléb z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 g žitné mouky
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce kmínu
- 100 ml vlažného mléka
- 1/2 lžičky cukru
- 1 lžíce octa
- 130 ml vlažné vody
- 150 g hladké mouky 00
- 3 lžičky soli
- 1/2 kostky droždí
- přidávám ještě různá semínka třeba slunečnici nebo dýni:)
Postup Žitný chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny, (tekuté i sypké), dáme do domácí pekárny. Nejdříve dáváme tekuté, pak sypké. Přidáme i koření.
Zapínám na pečení 2 hodiny a 30 minut. Záleží, jakou máte pekárnu:)