Mamince k svátku

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 žloutky
50 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
1 rovná lžička prášku do pečiva
1 rovná lžíce kakaa
4 bílky
50 g krupicového cukru
Náplň:
500 ml kefíru
100 g moučkového cukru
citronová kůra
350 g jahod
1 želatinový ztužovač
100 ml vlažné vody
Ozdoba:
jahody
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Źloutky, cukr ušlehat do pěny.

  2. Postupně přidat mouku, kakao, prášek a sníh vyšlehaný s krupicovým cukrem.

  3. Rozetřeme na plech na peč. papír a pečeme asi 12 min. 180 C.

  4. Upečený korpus vyklopíme na pečící papír posypaný ml. cukrem a papír na kterém se pekl opatrně stáhneme.

  5. Odkrojíme pruh asi 10x30 cm a zbytek dáme do formy na biskupský clebíček.

  6. Nalijeme náplň a přiklopíme odkrojeným pruhem a necháme v lednici ztuhnout.

  7. Ozdobíme jahodama a čokoládou.

  8. Náplň: Smícháme kefír, nakrájené jahody, kůru a cukr a vmícháme ztužovač podle návodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!