Mamince k svátku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 žloutky
- 50 g moučkového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1 rovná lžička prášku do pečiva
- 1 rovná lžíce kakaa
- 4 bílky
- 50 g krupicového cukru
- Náplň:
- 500 ml kefíru
- 100 g moučkového cukru
- citronová kůra
- 350 g jahod
- 1 želatinový ztužovač
- 100 ml vlažné vody
- Ozdoba:
- jahody
- čokoláda
Postup Mamince k svátku
Postup přípravy receptu
-
Źloutky, cukr ušlehat do pěny.
Postupně přidat mouku, kakao, prášek a sníh vyšlehaný s krupicovým cukrem.
Rozetřeme na plech na peč. papír a pečeme asi 12 min. 180 C.
Upečený korpus vyklopíme na pečící papír posypaný ml. cukrem a papír na kterém se pekl opatrně stáhneme.
Odkrojíme pruh asi 10x30 cm a zbytek dáme do formy na biskupský clebíček.
Nalijeme náplň a přiklopíme odkrojeným pruhem a necháme v lednici ztuhnout.
Ozdobíme jahodama a čokoládou.
Náplň: Smícháme kefír, nakrájené jahody, kůru a cukr a vmícháme ztužovač podle návodu.