Hovězí kořeněné kostky na špeku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího krku
30 dkg kvalitního uzeného špeku
2 velké cibule
svazek čerstvé majoránky
sáček koření Roštěná od Avokádo
sůl
pepř
masový vývar
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Uzený špek nakrájíme na kostky a dáme škvařit na pánev. Jakmile začne pouštět tuk, tak přidáme nakrájené cibule a svazek čerstvé majoránky. Necháme cibuli zesklovatět a majoránkou provonět.

  2. Maso z krku nakrájíme na větší kostky a obalíme ve směsi koření na roštěnou. Dáme do mísy a zalijeme vyškvařeným špekem s opeřenou cibulí. Promícháme, necháme vychladnout a vložíme do lednice nejlépe do druhého dne.

  3. Následující den v rozpálené pánvi opečeme naložené kostky masa a přendáme do hrnce. Zalijeme do 3/4 masa teplým vývarem, pokud není vývar, použijeme bujón rozmíchaný ve vodě. Maso dusíme, dokud není dostatečně měkké.

  4. Udušené kostky masa poté vyjmeme, a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Ze šťávy vytvoříme dohuštěním trochou mouky rozmíchané ve vodě omáčku, kterou necháme provařit cca 15 minut.

  5. Omáčku ještě přecedíme přes jemné sítko a vrátíme do ní kostky masa a vložíme oříšek másla. Podáváme s hráškovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!