Hovězí kořeněné kostky na špeku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího krku
- 30 dkg kvalitního uzeného špeku
- 2 velké cibule
- svazek čerstvé majoránky
- sáček koření Roštěná od Avokádo
- sůl
- pepř
- masový vývar
- hladká mouka
- máslo
Postup Hovězí kořeněné kostky na špeku
Postup přípravy receptu
-
Uzený špek nakrájíme na kostky a dáme škvařit na pánev. Jakmile začne pouštět tuk, tak přidáme nakrájené cibule a svazek čerstvé majoránky. Necháme cibuli zesklovatět a majoránkou provonět.
Maso z krku nakrájíme na větší kostky a obalíme ve směsi koření na roštěnou. Dáme do mísy a zalijeme vyškvařeným špekem s opeřenou cibulí. Promícháme, necháme vychladnout a vložíme do lednice nejlépe do druhého dne.
Následující den v rozpálené pánvi opečeme naložené kostky masa a přendáme do hrnce. Zalijeme do 3/4 masa teplým vývarem, pokud není vývar, použijeme bujón rozmíchaný ve vodě. Maso dusíme, dokud není dostatečně měkké.
Udušené kostky masa poté vyjmeme, a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Ze šťávy vytvoříme dohuštěním trochou mouky rozmíchané ve vodě omáčku, kterou necháme provařit cca 15 minut.
Omáčku ještě přecedíme přes jemné sítko a vrátíme do ní kostky masa a vložíme oříšek másla. Podáváme s hráškovou rýží.