Rybí paštičky s ořechy a jablkem

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filetů nebo rybího masa bez kůže
1 jablko
150 g vlašských ořechů
1 žloutek
chilli paprika mletá nebo chilli omáčka
500 g listového těsta
pepř
sůl
vajíčko na potření

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso, vlašské ořechy a jablko 2x jemně umeleme. Přidáme žloutek, ochutíme solí, pepřem a troškou mletého chilli nebo chilli omáčky a důkladně promícháme.

  2. Rozválíme listové těsto a tvořítkem děláme paštičky plněné rybí směsí. Pokud nemáme tvořítko vykrojíme malou skleničkou kolečko, do středu dáme rybí směs a druhým kolečkem těsta zakryjeme a vidličkou spojíme okraje. Hotové paštičky poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme vajíčkem.

  3. V troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 15 minut do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!