Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví a ananasem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsíček
- 1 červená paprika
- 0,5 dcl červeného octa
- 100 g hnědého cukru
- 1 větší cibule
- sójová omáčka
- 1 vejce
- 1 mrkev
- 2 PL olivovového oleje
- sůl
- pepř
- 2 - 3 lžičky škrobu
- 4 plátky čerstvého ananasu
- 1 malý rajský protlak
- kuřecí vývar na podlití
Postup Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví a ananasem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kousky nebo širší proužky. Do misky připravíme škrob, vejce a sojovou omáčku. Maso osolíme a opepříme, vložíme do misky se škrobem, vejcem a sojovou omáčkou a vše dobře promícháme. Necháme cca 1 - 2 hodiny v chladu.
Mezitím připravíme sladkokyselou omáčku. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, červenou papriku, zbavenou semínek omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky. Ananas oloupeme a pokrájíme na větší kostky. Mrkev pokrájíme na tenká kolečka nebo nahrubo nastrouháme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zkaramelizovat hnědý cukr. Vmícháme pokrájenou mrkev, ananas a papriky. Vše osolíme, opepříme, zakápneme červeným octem a restujeme. Přidáme malý rajský protlak, zamícháme a nakonec podlijeme kuřecím vývarem a dál dusíme doměkka.
Naložené maso na oleji orestujeme doměkka. Výpek s pánve slijeme do jiné mísy. Orestované maso (bez oleje) smícháme s připravenou sladkokyselou omáčkou a za stálého míchání necháme vše ještě asi 3 minuty povařit. Sladkokyselou čínu podáváme s oblíbeným druhem rýže. Dá se podávat také jen s pečivem.