Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví a ananasem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsíček
1 červená paprika
0,5 dcl červeného octa
100 g hnědého cukru
1 větší cibule
sójová omáčka
1 vejce
1 mrkev
2 PL olivovového oleje
sůl
pepř
2 - 3 lžičky škrobu
4 plátky čerstvého ananasu
1 malý rajský protlak
kuřecí vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kousky nebo širší proužky. Do misky připravíme škrob, vejce a sojovou omáčku. Maso osolíme a opepříme, vložíme do misky se škrobem, vejcem a sojovou omáčkou a vše dobře promícháme. Necháme cca 1 - 2 hodiny v chladu.

  2. Mezitím připravíme sladkokyselou omáčku. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, červenou papriku, zbavenou semínek omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky. Ananas oloupeme a pokrájíme na větší kostky. Mrkev pokrájíme na tenká kolečka nebo nahrubo nastrouháme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zkaramelizovat hnědý cukr. Vmícháme pokrájenou mrkev, ananas a papriky. Vše osolíme, opepříme, zakápneme červeným octem a restujeme. Přidáme malý rajský protlak, zamícháme a nakonec podlijeme kuřecím vývarem a dál dusíme doměkka.

  3. Naložené maso na oleji orestujeme doměkka. Výpek s pánve slijeme do jiné mísy. Orestované maso (bez oleje) smícháme s připravenou sladkokyselou omáčkou a za stálého míchání necháme vše ještě asi 3 minuty povařit. Sladkokyselou čínu podáváme s oblíbeným druhem rýže. Dá se podávat také jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!