Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 6 kuřecích křídel
- 6 kuřecích paliček
- 1 malý balíček čiré želatiny
- špetka mletého bobkového listu
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky celého pepře
- 1 balíček zeleniny pod svíčkovou (mražené)
- ocet, sůl
- špetka mletého pepře
- 1 větší cibule
Postup Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuřecí paličky a křídla zalijeme studenou vodou, přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme doměkka. Jakmile je vše uvařené, přecedíme.
Měkké kuřecí kousky vyjmeme z vývaru, maso obereme a pokrájíme. Odebereme 700 ml scezeného vývaru a necháme zchladnout. Z tohoto množství dáme do misky stranou cca 250 ml vývaru a smícháme jej s malým sáčkem čiré želatiny. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií nebo vytřeme olejem.
Zmraženou zeleninu pod svíčkovou a pokrájené kousky masa promícháme s vývarem. Přidáme pak do vývaru s nabobtnalou želatinou a vše dobře promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem. Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce. Huspeninu z kuřecího masa a zeleniny nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a případně octem