Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

6 kuřecích křídel
6 kuřecích paliček
1 malý balíček čiré želatiny
špetka mletého bobkového listu
2 kuličky nového koření
2 kuličky celého pepře
1 balíček zeleniny pod svíčkovou (mražené)
ocet, sůl
špetka mletého pepře
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuřecí paličky a křídla zalijeme studenou vodou, přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme doměkka. Jakmile je vše uvařené, přecedíme.

  2. Měkké kuřecí kousky vyjmeme z vývaru, maso obereme a pokrájíme. Odebereme 700 ml scezeného vývaru a necháme zchladnout. Z tohoto množství dáme do misky stranou cca 250 ml vývaru a smícháme jej s malým sáčkem čiré želatiny. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií nebo vytřeme olejem.

  3. Zmraženou zeleninu pod svíčkovou a pokrájené kousky masa promícháme s vývarem. Přidáme pak do vývaru s nabobtnalou želatinou a vše dobře promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem. Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce. Huspeninu z kuřecího masa a zeleniny nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a případně octem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!