Papriky plněné masem a kapary
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 2 velké červené papriky – tedy spíše dost velké
- Masová náplň:
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 5 lžiček kapar
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- pepř
- majoránka
- Rajčatová omáčka:
- 1 lžíce másla
- 1 cibuli
- 10 g cukru
- 250 ml zeleninového vývaru
- 200 g rajčatového pyré
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- cukr
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička hladké mouky
- voda
- Příloha:
- rýže
Postup Papriky plněné masem a kapary
Postup přípravy receptu
-
Paprikám odřízneme vršek a vyjmeme střední část se semeny.
Do mletého masa přidáme najemno nakrájené šalotky, vejce, najemno nasekaný česnek, kapary, pepř a majoránku. Promícháme a směsí naplníme papriky. Vrátíme na papriky odříznuté vršky.
Do máslem vymazané zapékací misky dáme plněné papriky, podlijeme trochou vody a pečeme asi 20 až 25 minut při teplotě 180 °C.
Na lžíci másla necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme rajčatové pyré, bobkové listy a nové koření. Vaříme asi tak 3 minuty a pak přilijeme zeleninový vývar. Necháme vařit na mírném ohni 10 minut. Pokud se vám zdá konzistence příliš hustá, pomůžete si horkou vodou. Přiměřeně.
Mouku rozmícháme ve studené vodě a přidáme do omáčky. Promícháme a necháme vařit 15 minut. V závěru přidáme trochu cukru, lžičku citronové šťávy a dosolíme podle chuti.
Podáváme s rýží.