Papriky plněné masem a kapary

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2 velké červené papriky – tedy spíše dost velké
Masová náplň:
300 g mletého hovězího masa
1 vejce
5 lžiček kapar
2 šalotky
2 stroužky česneku
pepř
majoránka
Rajčatová omáčka:
1 lžíce másla
1 cibuli
10 g cukru
250 ml zeleninového vývaru
200 g rajčatového pyré
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
sůl
cukr
1 lžička citronové šťávy
1 lžička hladké mouky
voda
Příloha:
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Paprikám odřízneme vršek a vyjmeme střední část se semeny.

  2. Do mletého masa přidáme najemno nakrájené šalotky, vejce, najemno nasekaný česnek, kapary, pepř a majoránku. Promícháme a směsí naplníme papriky. Vrátíme na papriky odříznuté vršky.

  3. Do máslem vymazané zapékací misky dáme plněné papriky, podlijeme trochou vody a pečeme asi 20 až 25 minut při teplotě 180 °C.

  4. Na lžíci másla necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme rajčatové pyré, bobkové listy a nové koření. Vaříme asi tak 3 minuty a pak přilijeme zeleninový vývar. Necháme vařit na mírném ohni 10 minut. Pokud se vám zdá konzistence příliš hustá, pomůžete si horkou vodou. Přiměřeně.

  5. Mouku rozmícháme ve studené vodě a přidáme do omáčky. Promícháme a necháme vařit 15 minut. V závěru přidáme trochu cukru, lžičku citronové šťávy a dosolíme podle chuti.

  6. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!